Åda Wild Boar

6KM

Start
11:00
Distans
ca 6km

En tekniskt och fysiskt utmanande bana genom vackra Pilskogen som är perfekt för dig som föredrar en lite kortare löptur.

Se Karta

Starten går från vårat etablerade tävlingcenter, och efter att ha klättar över vildsvinsstaketet kommer första rejäla stigningen direkt. Sedan bär det av nedåt och du beger dig nu rakt ut i äventyrlig löpning i vackra Pilskogen.

Line break icon of trail marker

Här delar sig 6 och 12km-lederna. Du följer skyltningen till höger och följer nu orangea Bolistmarkeringar (ej kryss) och passerar en damm på den stig som används för att utfodra djuren. Längs med det gamla viltstängslet som vittnar om det som en gång fanns, viltreservatet vilket vildsvinen en gång rymde ifrån, springer du nu i det verkliga hjärtat av vildsvinets ursprungliga näste.

Line break icon of trail marker

Efter ca 300 meter lämnar du mjukare underlag och klättrar svagt uppför på torrare mark och har nu sprungit ca 2 km. Genom vacker klippterräng ringlar sig leden i ständig närvaro av gamla viltstängslet och svunna tider.

Genom teknisk och böljande löpning, kärr och gammal orörd skog har du nu en sista liten klättring innan du åter ansluter med 12 km’s leden och återser de välkända kryssen.

Line break icon of trail marker

Nu springer du återigen tillsamans med 12km leden genom härlig klipplöpning i lätt kuperad terräng, du passerar en naturligt öppen och betad skogsäng för att därefter möta en brant klippvägg.

Väl uppe så har du drygt 2 km till målet och leden fortsätter genom klipplöpning med längre och kortare stigningar. Sedan följer mjukare underlag och du springer hem i teknisk terräng, djupa kärr, branta klippor och trolliknande skog.

Line break icon of trail marker

Ca 300 meter innan mål rundar leden en tjärn och nu återstår bara en sista lilla klättringen uppför innan du viker av kraftigt till vänster och beger dig av nerför en ringlande vacker stig som tar dig till upploppet.