Loppinformation

Inför LoppetUnder loppetAnsvar & Regler
Inför loppet
Vad ingår i anmälningsavgiften?

- En fantastisk löpupplevelse på våra utmanande leder
- En unik medalj i trä
- Dusch och bastu tillgängligt hos Åda Golf & Country Club.
- Specialpris på hotellboende hos Åda Golf & Country Club under lopphelgen (kontakta hotell@adagolf.se för info och bokning)
- Vätska och energi för loppet (vänligen ta med egen återanvändningsbar flaska eller kåsa för vätska för att minska onödigt skräp)
- Tidtagning med chip

Var kan jag se startlistan?

Startlistan finns på RaceID.

När stänger anmälan?

Anmälan är, i mån av plats, öppen fram till 1 timme innan respektive distans start.

Vi rekommenderar att du anmäler dig i god tid för att säkra en plats då det är många som vill springa och det finns ett begränsat antal platser.

Prishöjning kommer att ske för efteranmälningar på samma dag som loppet.

Var startar loppet?

Starten går vid vårt Tävlingscenter.

Tävlingscentret är beläget i skogen ca 200 m från Åda Golf & Country Club och är därmed inte fullt tillgängligt. Vid TC sker start, varvning och målgång, här finns även sekretariat och sjukvård.

Gångvägen till TC går över golfbanan och som deltagare är det viktigt att du visar respekt för deras verksamhet och bana. Gräset får inte beträdas.

Var och när hämtar jag nummerlappen?

Inne på Åda Golf & Country Club. Vi ber dig att hämta ut nummerlappen senast 30 minuter innan din start.

Hur tar jag mig dit?
Åda Wild Boar på Google Maps ❯

Tåg: Närmsta station är Vagnhärad. Därifrån går det bussar (Sörmlandstrafiken) som stannar vid Åda Gods, ca 600m från starten.

Trosabussen: Från Stockholm (Lijleholmen) går Trosabussen som även den stannar vid Åda Gods. Kom ihåg att säga till föraren var du vill gå av när du går på bussen.

Bil: Parkera vid Åda Golf & Country Club eller vid Åda Gods (Ladan). Gångavstånd från ladan är ca 600m. Vi ber er att parkera tätt så att alla får plats!

Vilka distanser finns?

6km: Ett varv på lilla leden.
12km: Ett varv på stora leden.
24km: Två varv på stora leden.
Ultra: Fem varv på stora leden (ca. 60km)

Kan jag byta distans i efterhand?

Vi erbjuder möjligheten att byta till en kortare distans än du var anmäld till ända fram till dagen innan loppet, men har tyvärr inte möjlighet att återbetala mellanskillnaden.

Finns det boende i närheten?

Ja, hotellet på Åda Golf & Country Club som ligger endast ett par hundra meter från starten erbjuder specialpris under lopphelgen. Mejla hotell@adagolf.se och nämn att ni ska springa loppet för att ta del av erbjudandet.

Kan jag testspringa leden innan loppet?

Ja, Åda Wild Boar är en permanent led och alltid öppen för alla. Kom gärna hit och spring så ofta du vill!

Hur exakta är angivna distanser och antal höjdmeter?

Samtliga distanser är mätta med GPS och höjdmeter har mätts med altimeter. Eftersom loppet går i skog kan det ske stor variation i distans och antal höjdmeter från klocka till klocka, och från gång till gång. De uppgifter som anges är de vi bäst tror reflekterar verkligheten.

Notera att kartorna som länkas inte är exakta eftersom Stravas route-verktyg ibland har svårt att hänga med i svängarna samt att deras info om höjdmeter underskattar Åda Wild Boar.

Under och efter loppet
Vad är rekommenderad utrustning?

Vi kontrollerar ej er utrustning, men vi rekommenderar att ni klär er efter rådande väderlek och underlag, samt har med er följande utrustning:
- Förstärkningsplagg (tex skaljacka, vindbyxor, vantar och extra mössa)
- Första förband
- Fulladdad mobil med säkerhetsanvariges telefonnummer inlagt, förvarad varmt och torrt
- Egen kåsa eller flaska

När går starten?

60km: 7:00
24km: 10:00
12km: 10:30
6km: 11:00

Vi ber dig att hämta ut nummerlappen senast 30 minuter innan start, och vara i startområdet minst 10 minuter innan start.

Vad är maxtid för ultra-distansen?

Sista varvet måste inledas senast 17:00 (dvs. att de första 48km måste avverkas på 10 timmar).

Hur är underlaget?

Åda Wild Boar är en teknisk och utmanande led. Beroende på väderlek så kan det vara halt, så välj skor med det i omtanke. Uppdateringar av hur det ser ut i skogen kommer regelbundet inför loppet på Instagram och Facebook.

Hur är banan markerad?

Leden är tydligt markerad med ordinarie markering. För 12 och 24km innebär det våra ikoniska orange-blåa kryss. Dessa gäller även för 6km, men där 6km avviker från stora leden följer ni kortare ledpinnar med orangea Bolistmarkeringar.

Hur ser starten, målområdet och varvningen ut?


Följ grusvägen norrut från parkeringen tills du kommer till skyltning som pekar mot start, följ sedan leden motsols (se upp för löpare och håll till höger) och gå uppför mot tentipin där du kan lämna väskor för förvaring. Se till att vara vid startområdet senast 10 minuter innan start.

Får barn och ungdomar under 18 år springa loppet?

Barn och ungdomar får delta på den kortare distansen (6km) om detta sker under ansvar och uppsyn av målsman.

Får jag springa med hund?

Tyvärr inte. Vi älskar hundar, men dom får tyvärr inte vara med och springa loppet i nuläget.

Vad händer om jag blir skadad eller bryter loppet?

Sjukvård finns ca. 7km in på leden och i målområdet. Hjärtstartare finns vid målområdet. Vid problem, kontakta funktionär på plats eller säkerhetsansvarige Anders Nordström på 070 777 24 31. Om du bryter loppet måste du meddela detta till en funktionär.

Finns möjlighet till ombyte innan loppet & dusch efter loppet?

Ja, utrymme för ombyte finns på Åda Golf & Country Club. Där har du även möjligheten att duscha och bada bastu efter loppet.

Finns det vätska och energi?

Vatten finns till alla vid tävlingscenter och vid fornborgen. Extra energi och snacks finns vid varvning och målgång för de som springer varvbana (24km och Ultra).

Vid varvningen serveras Tailwind Tropic Buzz (med kaffein).

Vänligen ta med egen kåsa eller flaska att dricka ur så att vi kan minimera onödigt skräp.

Kan jag lämna en dropbag?

Om du springer en distans där du passerar tävlingscenter under loppets gång (dvs 24km eller Ultra) så finns möjlighet att lämna en väl uppmärkt dropbag vid varvningen.

Finns förvaring?

Ja, förvaringstält finns precis bakom målområdet. Förvaringen kommer att vara bemannad under dagen men vi ansvarar ej för värdesaker.

Finns det dusch?

Ja, det går utmärkt att duscha inne på Åda Golf & Country Club. Där finns även möjlighet att bada bastu.

Serveras mat och dryck?

Restaurangen på Åda Golf & Country Club kommer att vara öppen mellan 11-14 på loppdagen, och grillen kommer att vara igång under samma period.

Finns det priser?

Alla som springer får en unik medalj i trä. Bästa tre manliga respektive kvinnliga löpare i varje distans får extra pris under prisutdelning.

När och var publiceras resultat?

Resultaten publiceras löpande via vår tidtagsningsparter CTiME här.

Ansvar & Regler

Genom att anmäla sig till tävlingen godkänner tävlande dessa regler.

- Vi som arrangör har vår ansvarsförsäkring. Den försäkrar oss men inte dig som deltagare på Åda Wild Boar Race. Se till att du har de försäkringar som krävs för att du skall vara skyddad om olyckan mot förmodan skulle vara framme.

- Vid eventuell olycka eller sjukdomsfall är du som tävlande skyldig att efter bästa förmåga bistå den/de skadade/sjuka.

- Som tävlande är du skyldig att lägga in telefonnummer till säkerhets- och sjukvårdsansvariga i din telefon: Anders Nordström (070-777 24 31) och Malin Edqvist (070-284 82 58). Telefonen ska förvaras i något som skyddar den mot väta och kyla samt eventuella stötar.

- Tävlande som avbrutit sitt tävlande måste snarast anmäla sig till säkerhetsansvarig.

- Nedskräpning är absolut förbjuden och kan leda till diskvalificering.

- Tävlande måste respektera instruktioner från funktionärer där de ges, tex vid vägövergångar (endast Ultra).

- Tävlingsledningen får ändra eller justera banans utseende och distans, bryta eller skjuta upp tävlingen pga väderförhållanden (force majeur) och är då inte återbetalningsskyldiga för startavgiften.

Mer Frågor?

Kontakta oss på info@adawildboar.com